Bewoners Hillegersberg krijgen inzicht in verduurzamen

Bron:
https://www.ad.nl/home/bewoners-hillegersberg-krijgen-inzicht-in-verduurzamen-br~ad9da098/


EFFICIATOR (PARTNERBIJDRAGE)Het Rotterdamse bedrijf Efficiator biedt bewoners van de Rotterdamse wijk Hillegersberg een gratis verduurzaming analyse aan. Bewoners kunnen hiermee zelf inzicht krijgen in hoe duurzaam hun woning is en kan worden. Op basis van deze analyse kunnen zij via Efficiator de voorgestelde duurzaamheidsmaatregelen naar keuze uit laten voeren

Er is gekozen voor Hillegersberg om een aantal redenen. Het gegeven dat in Hillegersberg geen warmtenet komt is de belangrijkste beweegreden. Daarnaast is Hillegersberg met zijn vele jaren dertig en vijftig woningen een wijk waar veel kan én moet gebeuren om aan de doelstellingen van het klimaatakkoord te voldoen. In 2050 moeten alle woningen aardgasvrij zijn en dit is een uitdagende opgave voor gemeenten. In lijn met deze doelstellingen wil de gemeente Rotterdam de komende vier jaar 15.000 woningen energiezuinig maken en 10.000 woningen aardgasvrij. Dit is alleen mogelijk als bewoners betrokken worden en meewerken. De op particuliere woningeigenaren gerichte aanpak van Efficiator draagt hieraan bij. Oprichters Richard van Ravenstein en Sander Hartwig zijn ervan overtuigd dat de energietransitie op deze manier succesvol kan zijn.“Als we de drempels voor de bewoners weghalen en één duidelijk oplossing aanbieden, is de hele energietransitie ineens niet zo ingewikkeld meer.”

© Efficiator

Analyse vooraf maakt kosten verduurzaming inzichtelijk

Voor bewoners is het verschaffen van inzicht een belangrijke stap op weg naar een duurzamere woning. Iedere woning is anders, daarom is een op maat gemaakte analyse belangrijk. De analyse zorgt voor inzicht en begrip over noodzakelijke aanpassingen aan de woningen. Er is nog veel onduidelijkheid over de daadwerkelijke implementatie van de klimaatdoelstellingen en wie wat zal gaan betalen. Wat de analyse van Efficiator alvast duidelijk maakt is hoeveel geld er werkelijk nodig is om een individuele woning te verbeteren en wat de terugverdientijden zijn.

Duurzamer Rotterdam, start in Hillegersberg

De actie voor de bewoners van Hillegersberg start vandaag en loopt de hele zomer. Het succes van de actie, tenminste 425 woningen verbeteren, is voor de gemeente Rotterdam zeer relevant en de positieve resultaten in Hillegersberg zullen voor een succesvolle verspreiding in de rest van Rotterdam en diens buurgemeenten zorgen. Deze actie is essentieel voor de verdere transitie naar een duurzamer Rotterdam. Woont u in Hillegersberg en bent u benieuwd wat Efficiator voor u kan doen? Kijk dan op website of mail naar info@efficiator.nl.