Project Hillegersberg duurzaam

Project Hillegersberg update;

Aantallen

92 mensen zijn benaderd met de vraag of wij hun woning mogen onderzoeken. We berekenen vervolgens wat gedaan kan worden om de woning te verbeteren. 81 mensen hebben positief gereageerd en de eerste 20 woningen zijn gescand. De bijbehorende rapporten worden maandag opgeleverd en naar de bewoners verstuurd. De andere 61 woningen worden natuurlijk ook gescand, 27 afspraken staan al in de agenda. Helaas hebben 2 mensen “nee” gezegd. Wij gaan in totaal 100 woningen gratis bezoeken in Hillegersberg en een rapport geven. Daar zit geen enkele verplichting aan vast. Als je een scan wil ga naar www.efficiator.nl en klik op start.

Inzicht en prognose

De rapporten die gemaakt worden na de scan laten per woning zien welke duurzame maatregelen mogelijk zijn, wat ze kosten en wat hun terugverdientijd is. Daarnaast maken we inzichtelijk wat er zou moeten gebeuren om heel Hillegersberg duurzaam te krijgen. Doelstelling is te laten zien dat het mogelijk is een wijk significant minder fossiele energie te laten verbruiken met onze aanpak. Onze persoonlijke bezoeken zijn daarbij onderdeel van de laatste test fase in onze “automatische scan” ontwikkeling. We verwachten dat dit jaar de geautomatiseerde scantool gereed is en iedereen zelf zijn woning kan onderzoeken. Nadat de automatische scan gereed is willen we iedereen een gratis rapport geven.

Uitvoering in de wijk

Afspraken met diverse leveranciers en installateurs, die uitvoering willen geven aan de rapporten, zijn gemaakt of worden afgerond. Wij zijn erg verrast door de grote interesse vanuit de branche om woningen te verbeteren. Door de wijk als één collectief aan te bieden kunnen we lagere prijzen bedingen en komt het inkoop voordeel iedereen ten goede. Onze benadering is in lijn met het klimaatakkoord om te werken vanuit, en samen met, wijken.

Vervolg voor iedereen

Onderhandelingen met STEDIN en de Gemeente Rotterdam verlopen positief, we verwachten dat zij binnenkort helpen om alle woningen in Hillegersberg te verbeteren en iedereen een kans te geven minder energiekosten te betalen en zonder problemen van gas af te gaan.  Door de stijgende energiekosten wordt het steeds interessanter om, in fases, je woning op een gasloos bestaan voor te bereiden. Met ons kan dat zonder gedoe of slapeloze nachten.

Met vriendelijke groet,
Efficiator team

2 antwoorden
 1. Wilan Hartwig
  Wilan Hartwig zegt:

  Onwijs interessant deze updates en jullie vooruitgang.
  Ik vroeg mij af of ik ook een update kan krijgen per email? Eventueel in de vorm van een nieuwsbrief.

  Succes en ga zo door!

  Beantwoorden
  • efficiator_admin
   efficiator_admin zegt:

   Hoi Wilan, we hebben géén nieuwsbrief, maar posten geregeld op Twitter en Facebook iets over onze voortgang. Hopelijk is dat voldoende voor je.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *