Kosten besparen door te verduurzamen, mensen verbinden met techniek.

Mensen zijn verbruikers van energie en moeten centraal staan bij verduurzaming.

We willen allemaal een lagere CO2 uitstoot en nog liever willen we niet meer betalen voor energie. Dat beide mogelijk is bewijzen steeds meer mensen die hun huis volledig verduurzamen. Toch is het niet voor iedereen weggelegd om zoveel tijd, kennis en moeite te steken in iets waar ze geen verstand van of zin in hebben. Dat is begrijpelijk en daarom willen wij het volledige proces om woningen te retrofitten automatiseren.

De Rijksoverheid ontwikkeld wetgeving en beleid om de CO2 uitstoot van Nederland in lijn te brengen met de Klimaatakkoorden van Parijs. Om burgers te mobiliseren en faciliteren worden aantrekkelijke subsidies en kredietfaciliteiten beschikbaar gesteld. Zo is het al mogelijk om via een hypotheek garantie duurzame middelen in woningen goedkoop te financieren. In de toekomst zal de druk op consumenten verder verhoogd worden en zullen energieprijzen en belastingen verder stijgen.

Er is een groot aanbod van goede en slechte producten om woningen een beter energielabel te geven. Wat de besten zijn of wat de beste combinatie van deze producten is, is onmogelijk in te schatten. Veel producten beloven van alles zonder rekening te houden met lokale omstandigheden of wensen van bewoners. Gedragingen van bewoners zijn daarnaast alleen te beïnvloeden door ze eigenaar van de oplossing te maken.

De oplossing om een woning oprecht te verduurzamen is alle facetten samen te brengen en in één simpel rapport inzichtelijk te maken. Dit rapport kan vervolgens door experts uitgevoerd worden. Door een scan, offertetrajecten, uitvoering en monitoring te combineren krijgen consumenten beschikking over een eigen ons-stop-shop die leidt tot niet meer betalen voor (fossiele) energie. Naast het aanbod vergroenen willen we de vraag naar fossiele energie verlagen. Energetisch is besparing drie keer meer efficiënt dan groen opwekken.

We hebben hulp nodig om dit platform te bouwen. Er is geld, kennis en bekendheid nodig om succesvol consumenten te verduurzamen. We gaan mensen betrekken door ze controle terug te geven over hun energie. Mensen zijn nodig voor een transitie, zeker als deze energieGEBRUIK betreft.

Kijk op www.symbid.nl/ideas/7892 voor een interessant aanbod. Je helpt ons al door een kijkje te nemen of te dit bericht te delen.

De beste wensen voor 2017

Richard van Ravenstein

Categorie